All by myself

16.03.2015 18:57

Kolik máte ve svém okolí pravých přátel? Lidí, kterým důvěřujete a máte je opravdu rádi?
Pomluvili jste je někdy? Řekli o jejich interních věcech někomu jinému? Ano, a proč?
Mluvení o ostatních za jejich zády se může zdát nevinné. Ulevíte tíze tajemství, pohřejete ego, podělíte se o senzaci a jede se dál. Nic se neděje, dokud to nepraskne.
Pak si uvědímíte, že nechcete, aby se to, co jste řekli kdy doneslo k onomu člověku. Nemusí to být nutně nějaká zlá pomluva, proč ale posílát dál informace z "druhé ruky"? Ona řekla té, že tamta udělala to a to a já to řeknu téhle. 

Jak je možné, že když se nás nějaká informace dotkne natolik, že máme touhu ji řešit a sdílet, obrátíme se často na zcela nepovalanou osobu místo té, které se celá věc týká? Každý máme o tom onom člověku jistě jiné mínění, co nám ale brání jej plně vyjevit a stát si za ním? Říkat věci narovinu. Čestně. Není to vůbec jednoduché, žádá si to ale jistou dávku sebědůvěry a zopovědnosti.

Líbí se vám, když o vás někdo mluví  za vašimi zády? V dnešní provázané společnosti je jasné, že není možné a ani žádoucí držet veškeré hovory mezi čtyřma očima. Bavíme se o jiných, občas si ulevíme a postěžujeme na něčí účet, ale měli bychom mít na paměti, že jsme stoprocentně zodpovědní, za to jak myslíme a co říkáme. Pokud si za něčím opravdu nestojíme a nedokážeme to danému člověku říct do očí, proč to říkáme nahlas?

Každý jedeme na sebe. Máme spoustu asertivních práv a výhod, nepřeberné možnosti voleb. Ale právě schopnost ctění sociálních vazeb, které jsme si vzájemně vytvořili ukazuje náš charakter. To, jak působíme na ostatní a vypadáme sami před sebou. Každý jsme zodpovědný za sebe a své volby. Přestože máme každý vlastní život a jistá dávka sobeckosti je potřeba, každý chceme být principielně částí celku. Mít vedle sebe někoho, kdo nám rozumí, nebo se alespoň snaží a je nám čímkoli blízký. Máme právo vztahy budovat a ukončovat. 

Lhala bych, kdybych řekla že neprohodím pár slov na účet ostatních. Zahřeje to přeci ego a dá vám to na chvíli pocit, že jste lepší než ostatní. Nic se ale nevyrovná pocitu, kdy se cítíte být lepší sami před sebou. Nejste povinni všem říkat všechno, nebo všechno držet pod pokličkou. Protože právě informace můžeme považovat za nejsilnější zbraň, používejme je tak, abychom sami sobě dokázali zpříma podívat do očí a věděli, že to, co říkáme, je čisté.

Je jaro. Očistěme sami sebe, svoje činy a slova. Začněme nanovo, bez klepů a pomluv, tíhy cizích tajemství. Uleví se nám.

Novinky

04.04.2015 09:42

Od prvních závodů je to už nějaký ten čas. Od té doby pilně trénujeme, doděláváme resty a opakujeme. Do toho stíháme spoustu procházek, triků a legrace na čočkách - a ano, na školu zbývá nějak míň a míň času. :D :)

21. - 22.2. jsme se vydali na dlouhou cestu na závody Silesian Open, které se konali v polské Czeladzi. Skvělé závody, parádní plán, teď jen, jak se tam dostat, že. :D Původní plán jet ve čtvrtek do Ostravy a zůstat tam do pátku, a odsud do Ostravy neklapl, a tak nás s Ájou čekala dlouhá a útrpná cesta do Prahy, Řitky (prvně tedy do jakési vesnice na druhé straně, 3km daleko :D) a po nekočnečném hledání haly, o které NIKDO nevěděl, i do Polska. Tam jsme se ubytovaly v prima hotelu a ráno se vydaly do parádní vyhřáté haly, kde se běhalo. Ája byla skvělá, občas lehce přetočená, parkury těžké. Praly jsme se statečně, ale drobná zaváhání a chyby v plánování nás stály ty zpropadené stupínky. :D Neměla jsem ale vůbec špatný pocit, naopak. Ája se moc snažila, všechna áčka prošlápnutá, kladiny zastavené, slalomy samostatné. Pokulhával klasicky kontakt v těžkých pasážích a docela nečekaně houpačka, kde jsme se nějak špatně domluvily na kritérií a opravovala jsem ji v každém běhu. V neděli večer jsme se vydali směr Ostrava, kde na mě už čekala moje milá Kačka a společně jsme strávily krásný den na Hájovně. Díky, díky moc za všechno:) V pondělí jsme s Ájou sedly na Pendolino (to je pane jízda! :D) a večer byly v Boleslavi:) Video tady :))

 1.3. jsem oba pejsky vzala na tradiční Hopsání u dědy Mráze v Hradištku. S Ájou se mi každé další závody běhá lépe a lépe. Endík běhal poprvé po čtyřměsíční pauze a rekonvalescenci. Vše se zdálo být dobré a chtěla jsem to otestovat v závodním prostředí. Endík, hvězdička moje zářivá, zaperlil a vyhrál v nejlepších čase jumping i agility. Ve zkoušce jsme se hloupě diskvalifikovali, po sto letech jsem ho někde nestihla! :D S Ájou jsme obdržely odmítnutí v úvodním, velmi rychlém jumpingu. Pak jsme se opět domlouvaly na houpačce v openu a ve zkoušce jsem ji nedoběhla na rovince. Celkově jsem byla opět velmi spokojená. Video tady.

Zároveň také stále trénujeme, když vyjde čas, občas se i Doris proběhne na překážkách. Pracujeme na sbíhané kladině a poctivě obě sbíráme zkušenosti. Nutno říct, že je to pejsek mimořádně nadaný a pracovat s ní je radost. Kraťoučké video sbíhání TU.

Další novinkou je, že Endík ještě letos okusí atmoféru juniroských soutěží - jeho handlerem bude skvělá Terka Tužilová. Mají za sebou pár tréninků a jedny závody (Úplně první závodní běh MA2 - čistě, nej čas, 1.místo a hned splněná do MA3). Máme se určitě na co těšit. Držím moc palce! Video z jejich prvního tréninku tady.

14. - 15.3. jsme se s Ájou zúčastnily posledního kola Fitmin Cupu. V sobotu jsme se doběhly naši první čistou MA2 zkoušku, vyhrály ji v nejlepším čase a získaly první vlaštovku do kategorie MA3, tak ještě další čtyři.. :D
V sobotu jsme už pak nic nedoběhly, přestože to byly moc pěkné běhy. Prvním během v neděli byl velmi běhavý jumping. S menšími karamboly jsme jej uřídily čistě a nakonec to stačilo na 4.místo (1s za vítězem). Video tady. Díky tomuto běhu jsme získaly kvalifikaci do finále, parkur pro nás byl ale příliš velké sousto.

O týden později jsme vyrazily na poslední chvíli na dvojzkoušky do Ohrobce. Velmi, velmi zvláštní zázemí kolem parkuru. První běh jakýsi error, nic nefungovalo. Druhý běh klapl ve vše směrech, dovolila jsem si Áju nechat na zóně ob překážku Prostě paráda. Bohužel, na v závěru jsem byla pomalejší, než jsme zamýšlela a Ája se mi otřela o nohy - 5tr.b. za dotyk a další postupová zkouška v nedohledu. :/ :D Nutno říct, že jsme si to ale velmi užily :D

Tento víkend nás čeká třídenní intenzivka s Radkou Mokrišovou, o týden později quatro zkoušky a pak první kolo kvalifikačních závodů do reprezentace. A taky nějaká maturita prý... :D

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>